Julebrev 1997

Det er atter juletid, og i år er der mere travlhed end vi har prøvet før. Vi holder jul hjemme for første gang, så juleforberedelserne er i fuld gang. Med to dejlige unger og lidt arbejde, så er der såmænd nok at se til. Vi vælger derfor at rationalisere vores julekort i år – for det skal altså også nås – trods travlhed.

1997
1997 har været et rigtigt jubelår for vores lille familie, som jo er vokset fra tre til fire. Vi har fået den bedste og mest yndige lille pige, og hun er døbt Josefine !

Fødslen Benthe fik sat fødslen igang den 23 juli kl. 9.30, efter at have gået hele 14 dage over tiden. Da der var blevet prikket hul på fosterhinden kom der ganske lidt grønt fostervand. Det kan være tegn på at barnet har haft iltmangel så derfor blev barnets hjertelyd overvåget. Benthe havde “gode” (dvs veer der ku’ mærkes) veer indtil kl. 13.50. Undervejs havde barnet lidt dårlig hjertelyd, men rettede sig fint efter veerne. Kl. 13.50 havde Benthe åbnet sig 3 cm så der var “kun” ca. 7 cm tilbage. Trods grønt fostervand gik alt nogenlunde normalt, indtil kl. 14.15 hvor var barnets hjertelyd blev så ringe at overlægen besluttede at der skulle laves kejsersnit. Næppe var ordret “kejsersnit” udtalt førend et eller andet fór i Benthe. Hun pressede to gange og vupti stod lægen med et grøn/blåt barn i hænderne. Normalt er det jordemødrenes job at modtage barnet, men ingen havde regnet med at det skulle gå så hurtigt ! Straks kom vores lille pige (jeg smugkiggede !) på bordet og blev suget i lungerne et par gange, det hjalp og hun rettede sig heldigvis hurtigt. Når man sådan får en masse grønt fostervand i lungerne er der en risiko for, at der kan støde lungebetændelse til, så derfor blev hun lagt i kuvøse i et døgn blot for en sikkerheds skyld. Helt fint – for vi sad med hende i det meste af den tid hun var vågen – et par timer. Derefter trængte hun til lidt ro og søvn og det passede så med at vi alle tre kunne indkvartere os på patienthotellet og spise i fred og ro. Benthe nød at havde det – ikke så lidt – bedre end efter sidste fødsel. Dagen efter badede vi vores nye lille pige for første gang og minsandten: huden var helt baby-lyserød, da alt det grøn/gule hun endnu havde i huden efter et par dage i grønt fostervand blev vasket af. Benthe fik straks fra første dag gang i amningen.
Viktor
Viktor er naturligvis meget stolt over at være storebror og har ikke vist det mindste tegn på jalousi – tværtimod er han bare så kærlig ved lille Josefine. Han bliver også belønnet med store smil, hvergang Josefine bare sér eller hører ham. Viktor er startet i sin nye børnehaven en uge efter han var blevet storebror. Det går bare så godt, han er glad for at være der og nyder de udfordringer han får. Leger allerede med mange af de andre børn og han har allerede knyttet et par nære venskaber.
Arbejde
Kim har gået hjemme i hele fem uger i sommers. (3 ugers ferie og 2 ugers barsel) Det er bare dejligt med så lang tid fri sammenlagt, ikke at jeg har fået lavet så meget. Vi havde jo et virkelig flot vejr med skyfri himmel og 25 grader stort set alle fem uger. Så vi har nydt livet på vores terrasse med grill, vin, amning, bleskift, have og alt det der ! På arbejde er der virkelig tryk på og det er bestemt ikke kedeligt – tvært imod. Der er masser af spændende opgaver, men desværre ikke altid nok tid. Som et eksempel på hvor hurtigt udviklingen går med Internet i almindelighed og med min arbejdsplads i særdeleshed, så var vi til jule frokost 1996 ca. 85 ansatte og til julefrokosten i år var vi 185 !. Det er meget udfordrerne at være med til at starte Internet op i Danmark. Internet vil efterhånden få indflydelse på vores alles hverdag – ingen tvivl om det.
Orlov
Vores to dejlige unger bliver nydt hver evige eneste dag. Vi har netop søgt forældre orlov til Benthe, så hun kan gå hjemme ved Josefine endnu et halvt år. At vi ikke kan få hende passet er kun medvirkende til, at vi tager den beslutning – hun Josefine er bare SÅ dejlig og fortjener alt det bedste vi kan give hende. Vi nyder vores hverdage. Jeg med mit arbejde og Benthe med at give ungerne indholdsrige og gode dage.

Lyder det kedeligt ? Det er det IKKE ! Den bliver tit 22 – 23 før vi kommer til at sidde i sofaen, pu-ha !
Julen
I år er det første gang at vi skal holde jul selv her i Højbjerg. Vi håber at det kan blive starten på en ny juletradition. Viktor går naturligvis meget op i julen og alt det der følger med  – og vi nyder at få lov til at være med i hans sjove julefantasier. Vi glæder os til at være sammen med familien i Julen og håber på sjove og afslappende dage.

Vi ønsker Jer en glædelig jul og et rigtigt godt nytår !
Kærlige hilsener
Benthe, Kim, Viktor og Josefine

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s