Julebrev 1999

Kære venner

Så er det igen mørke- og juletid. Hos os betyder det blandt andet, at vi slutter dagen med et stearinlys, en nissehistorie og en julesang. Det er blevet vores juletradition at holde mørkning i hele december måned – rart med lidt ro i en ellers travl hverdag.

En anden tradition er dette julebrev, som vi har meget fornøjelse af at skrive, det giver os lejlighed til at kigge tilbage på året som er gået.

1999 var året hvor Benthe rundede et halvskarpt hjørne. At fylde fyrre år er ikke altid let, når man er en ung smuk kvinde, men det blev en skøn fest med mange glade piger og masser af overraskelser. Det lunede at mærke at så mange havde gjort meget ud af at gøre det til en festlig dag for Benthe.

I sommerferien gik turen sydover til Gardasøen hvor vi havde lejet et helt nyt villatelt. Efter en laaaaang køretur, som gik over al forventning, nåede vi frem og kunne begynde at drosle ned til ferietempo. Varmen hjælper unægtelig på den side af sagen, og det er fascinerende så lidt der, efter en uges tid, skal til at fylde en dag. Vi havde en rigtig dejlig ferie med mange gode oplevelser, men først og fremmest nød vi hinandens samvær – noget der virkelig var tiltrængt oven på et vel hektisk forår. Vi boltrede os i et kæmpe badeland med store vandrutschebaner og vandfald – bare sagen når termometeret sniger sig op mod de 30°. Vi var en tur rundt om hele Gardasøen og så nogle af de maleriske byer og borge. Viktor og far var på en lang vandretur i bjergene og så mange spændende dyr og planter. Vi havde i det hele taget en helt suveræn mande-tur.

Men langt de fleste dage gik efter samme skabelon: Frisk brød til morgenmad, af sted til poolen, hjem til pasta med tomatsovs i skyggen og så en lille lur inden poolen igen skulle bruges. En dejlig rytme for både voksne og børn.

En del aftener var vi ude at spise, Viktor fik hurtigt lært at styre de lange spaghettier. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi benytter denne ferieform, det er ideelt at bo på campingplads så har ungerne masse af lege-muligheder, og det giver jo også lidt luft til os voksne. Viktor og Josefine bekræftede endnu engang at børnesprog er globalt, og de legede lige godt med danske og italienske børn.

Viktor er ved at blive en stor dreng, han nyder at gå til fodbold og ser helt professionel ud når han har scoret – armene over hovedet og et sejers sikkert “yes” !Viktor er en meget glad og positiv dreng som samtidig er en kærlig storebror for Josefine.

Josefine udvikler sig med forrygende fart, bleen er netop smidt og hendes sprog bliver stadig mere nuanceret – omend hun også kan være kort, præcis og direkte ! Hun har et godt humør og et dejligt glimt i øjet der giver hende gode oplevelser i samværet med andre. Hun er meget glad for ‘vores’ vuggestue hvor Viktor også gik. Josefine en del af en lille folk piger der rigtig hygger sig med dukker, der får en meget kærlig behandling.

At arbejdet kræver sin kvinde, kan Benthe skrive under på. Når de faglige udfordringer er store, stiller det store krav til energi og engagement. Ind i mellem kan det være svært at have nok af det til både børn, hjem og arbejde. Amtet har endelig afsat penge til at starte en astmaskole, hvor børn og forældre skal undervises i at behandle astmaen rigtigt. At opbygge astmaskolen bliver en af de spændende opgaverne i det nye år.

Internet udviklingen står ikke stille – tværtimod, nu har ca. 70% af Danmarks husstande en PC, ca. 40% er på Internet jævnligt. Internettet får indflydelse på stadig flere ting, snart vil det blive en lige så naturlig del af vores hverdag som vand i vandhanen er det. Kim’s arbejde hos WM-data, er præget af Internet udviklingen. Og med den og en helt ny organisation er der masser af spændende nye kollegaer og nye opgaver hver dag. Ind i mellem et hårdt program, specielt for Benthe når Kim er afsted på rejser og til møder.

Børnene bliver større, og det giver lidt mere uafhængighed og frihed, som bliver omsat til lidt flere stunder, hvor der også er plads til at være voksen. Og når vi så er heldige at have børnepasning ved farmor og farfar nyder vi at komme lidt ud. Året har budt på mange gode kulturelle oplevelser. Den bedste var “The Boss” Bruce Springsteen i Parken i særklasse fantastisk. Men også Schaufus balletten: “Elvis” som handler om Elvis’ liv og med hans musik – var meget spændende og nyt for os med ballet.

Tredje juledag har vi været gift i 12½ år. Vi har delt gode og svære oplevelser og har den store lykke at have to vidunderlige børn. Sammen har vi skabt nogle rammer om deres og vores liv, som vi værdsætter rigtig meget. Vi gør vores bedste for at hjælpe hinanden og skabe plads til hver enkelts udvikling og trivsel. Vi har valgt at fejre dagen stille og roligt og glæder os til en god middag med lys på bordet.

Vi har fået nyt badeværelse, og har naturligvis arbejdet en del med det. Det er jo et centralt rum, som er svært at undvære, men den midlertidige brusekabine i bryggerset virkede nu fint, selv om den bestod af en haveslange, en hulahop- ring, et forhæng og et oppusteligt børne-soppe-bassin. Resultatet står fuldt ud mål med anstrengelserne, vi er meget glade for badeværelset, og nyder det hver dag.

Vi holder Julen herhjemme sammen med farmor og farfar, det glæder vi os til. Nytårsbraget fejrer vi med naboerne, og vil sende Jer alle en varm tanke i det første minut af det nye årtusinde. Til slut vil vi ønske Jer alle en rigtig god og varm Jul og vi håber vi alle kommer rigtig godt ind i det nye år og årtusinde.

Kærlige hilsner
Viktor, Josefine, Benthe & Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s