Julebrev 2001

Vindueskors

Kære venner og familie
Better late than aldrig” som de siger i “The Julekalender”. Og det ér blevet lidt sent med julebrevet i år. Vi vil dog ikke snyde Jer for en varm julehilsen, og heller ikke os selv for at stoppe op og finde gode minder frem ved at se tilbage på, hvordan året er gået i vores lille familie.
Benthe har langt om længe fået gang i Astmaskolen for børn og unge i Århus efter mange og lange forberedelser, der bare synes at skulle trække ud i det uendelige. Men nu er de første hold igennem med stor succes. Der er holdt et velbesøgt pressemøde, som gav en del god omtale med det formål at give travlhed og venteliste til skolen. Benthe har lagt et stort arbejde i at få skolen etableret og nyder, at det bærer frugt. Det er dejligt at arbejde med forebyggelse af sygdom.

Viktor går nu i rigtig skole og er godt i gang med at lære at læse og regne. Knud og Hanne, der er hans lærere har Viktors og vores fulde respekt, – de gør et godt stykke arbejde med hele klassen. Viktor har stor appetit på lærdom og livet i det hele taget. Han er startet på at gå til FDF og var hurtigt med på den første weekendtur. Viktor nyder det gode sammenhold i klassen og elsker at lege med sine venner i skolen, fritidshjemmet og på vejen

Josefine er nu ved at være blandt de store i børnehaven og leger med sine veninder fra morgen til aften. For hende er rollelege og dukker lige sagen, og hun kan virkelig leve sig ind i legen med et imponerende engagement. Hendes lyse sind hjalp hende meget, da hun i sommers brækkede benet og i en periode på 8 uger var noget begrænset af gipsen.

Vi havde i starten af året den store fornøjelse at holde fødselsdag for Kim. Festen blev præcis den dejlige og sjove markering af et halvskarpt hjørne, som vi havde tænkt. Det er dejligt når gæsterne kommer med højt humør og lyst til at gå til den. Kim havde en uovertruffen fest, som vi tit taler om og mindes. Især Benthe’s skønne sang, som jeg stadig kan blive blød i knæene af at tænke på. Tak til Jer som hjalp med til at stable det hele an, og tak til Jer som gav den gas ! Vi har haft rig lejlighed til at “gøre gengæld” da året jævnt hen har været besat med runde dage lige fra 40 til 90 år ! Den vådeste af dem alle var dog vores nabo, Finn Madsens 60 års fødselsdag, der blev holdt på pinsedag i telt. Om det var 60 eller 80 mm regn på en enkelt dag ved vi ikke, men sjovt dét var det !

Årets sommerferie var 2 vidunderlige uger i sommerhus på Læsø. Vejret var helt sydlandsk, sommerhuset perfekt med en skøn udsigt og beliggenhed. Øen Læsø er spændende ø med en fantastisk natur. Så mellem stranddage med badning og isspisning blev det også til spændende natur oplevelser. Vi sydede selv salt på øens saltsyderi, vi var på flere ture i den meget afvekslende natur, som rummer både hede, strandenge og plantager. Vi fandt kantareller i rigelige mængder, nok til flere velsmagende måltider. Viktor fangede græshopper og vortebidere, som han fodrede og faktisk holdt i live i hen ved 8 uger. Vi havde besøg et par dage af vores venner Dorte og Flemming og deres børn, det var rigtig hyggeligt med legekammerater og nogle at pjatte med. Det er forhåbentlig ikke sidste gang vi tilbringer noget af ferien sammen med dem.

Kim har endnu engang flyttet sine teltpæle rent arbejdsmæssigt. Nu er det Tele Danmark Erhverv og salg af datakommunikation til nogle af Danmarks store virksomheder, der står på programmet. Det lykkedes desværre ikke for det nye firma at få fodfæste, inden IT branchen fik et gevaldigt dyk. Ronny, Mikkel og jeg arbejdede hårdt og målrettet på at få det til at lykkes og fik også skabt en række gode resultater, men desværre ikke nok til at vi kunne fortsætte. Tiden med foden under eget bord har været uhyre spændende, men firmaet er nu lukket, og vi er alle tre kommet videre, en hel del rigere – på gode og værdifulde erfaringer. Det betyder også at tiden med to – tre dage om ugen i København er ovre, og det er alt andet lige rigtig dejligt for hele familien.

Vi glæder os i denne tid. Ikke kun til julesneen hvid, men også til vores store rejse til april næste år. Da tager vi hele familien til Borneo for at opleve regnskov, orangutanger, hvide strande og svajende palmer i 4 uger. Vi glæder os til sammen med vores børn at opleve en del at verden som er meget anderledes, end den vi kender.

Vi går så småt og kommer i julestemning, med Nissebande, julekalender og mørkning. Mørkning er jo vores måde at slutte dagen på her i december med lidt snak om hvad vi har oplevet, en julehistorie og måske en enkelt julesang i skæret fra et stearinlys.

Kærlige hilsener fra os alle fire.

Vi håber at I får en god jul og et godt nytår.

Benthe, Viktor, Josefine & Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s