Julebrev 2003

Så er det igen mørke- og juletid. Hos os betyder det blandt andet, at vi slutter dagen med et stearinlys og en nissehistorie. Det er vores juletradition at holde mørkning i hele december måned – rart med lidt ro i en ellers travl hverdag.
En anden tradition er dette julebrev, som vi har meget fornøjelse af at skrive, det giver os lejlighed til at kigge tilbage på året som er gået.

I Varde er Dagny flyttet ind i sin egen lækre lejlighed, som Bjarne og Birgith har bygget oven på butikken. Her klarer hun sig med besøg fra hjemmeplejen flere gange dagligt. Hun nyder sit livs efterår og er glad og tilfreds at besøge. Frederik bor på plejehjem, og selvom alderen trykker, er han taknemmelig og nyder sine udeture i kørestolen med familie og besøgsvennen Niels.

I år mistede vi Moster Hanne, som umiddelbart efter sin store hjerteoperation, fik en blodprop i hjernen. Hun havde det gradvist værre frem til sin død i september, men hun mødte megen kærlig omsorg fra plejepersonale og ikke mindst fra Birgith og Bjarne. Hendes begravelse var et smukt punktum på et enestående liv som jordmoder. Vi har været så heldige at arve et par dejlige billeder, som nu hænger og minder os om hende.

Sygdom ramte også Rikke, som er Kims kusine. Hun fik leukæmi og har været igennem nogle rigtig grimme måneder med en barsk behandling. Hun og Martin viser en ukuelig livskraft, selvom det givetvis er svært ind imellem. Vi synes at deres bryllup var et af årets højdepunkter. Så dejligt livsbekræftende at starte et ægteskab midt i alt det svære. Præsten sagde mange smukke ting. Hun citerede Paulus ord om at bære hinandens byrder og til stadighed møde hinanden med den kærlighed, som tåler alt, tror alt og udholder alt.

Connie og Poul nyder pensionisttilværelsen og må fra tid til anden holde for når ungerne er syge eller der er en skæv skolefridag, det er dejligt med den backup. De forkæler børnene, men det er jo deres privilegium ikke at skulle sige alt for meget nej.

Vores sommerferie gik i år til Kroatien hvor vi var 14 dage i en ferieby ved havet. Vi boede i et lille nyt rækkehus lige op ad poolen, så det var dejlig nemt. Vi nød vejr og vand i fulde drag og var flittige gæster på omegnes restauranter uhmm!! Hjemmefra havde vi besluttet, at vi ville besøge nationalparken Plitvice inde i landet, tæt ved grænsen til Bosnien. Køreturen dertil var længere, end vi havde regnet med, men efter en overnatning kom vi til Plitvice fra morgenstunden. Vandet er helt utroligt klart i de mange søer, og de udgør sammen med dyr og de mange forskellige træer et overvældende natursceneri. Vi nød den lange rundtur meget og var godt trætte, da hjemturen mod Danmark startede.

Josefine får nu medicin for sin epilepsi, for at forebygge yderligere anfald. Hun har ingen bivirkninger og trives i det hele taget godt og er glad. Josefine er stoppet i børnehaven og startet i skole. Hun har fået en rigtig god start i børnehaveklassen og følges hver morgen med Kristian og Viktor på løbehjul til skole. Hun er glad for at lære, lege og synge. Hun er bare helt vild med at stå og synge og danse foran spejlet – hun er stjerne i vores liv. Hun er også startet på fritidshjemmet Rosen. Her har hun det godt med lege, lave håndarbejde og snakke med både voksne og børn.

Viktor trives også særdeles godt, og han er en glad og optimistisk dreng. I skolen indgår han i en rigtig god klasse, som passer godt på hinanden. I starten af oktober var vi på natur-tur i skoven, med mad over bål og overnatning i det fri. En dejlig oplevelse for både børn og voksne som gentages til sommer. Viktor har en levende interesse for naturen og har et regnskovsterrarium med pilegiftfrøer, som han dagligt fodrer med levende bananfluer og sprayer med tempereret regnvand.

Børnene elsker at lege herhjemme med hinanden, deres gode venner og legekammerater fra nabolaget. Det er herligt at have huset fyldt med børn i alle aldre og opleve hvordan de leger sammen både drenge og piger.

Viktor og Josefine var en uge på ferie hos vores naboer Kirsten og Martin, som er et par voksne, der betyder meget for vores børn. Kirsten og Martin har altid overskud og plads også til vores unger, – det er trygt for dem og os at vide, at der er andre, som betyder noget for vores børn.

I juni tog Benthe og jeg en uge til Cypern uden børn. Det var første gang vi var væk fra vores børn så længe, og første gang vi, siden de kom til verden, har været så meget sammen – kun os to. Det var en vidunderlig uge.

Vi er nok på et sted i vores liv, hvor vi tænker over livet, på vores værdier og hvilke mål, vi ønsker at forfølge. Vi arbejder på at udvide vores horisont, finde nye muligheder, bryde de vante mønstre og droppe de dårlige vaner. Vi tror på, at vi fortsat kan udvikle både os selv og vores forhold.

Noget af det, vi ønsker at gøre mere ved, er vores venner, som betyder mere for os, end vi viser til daglig. Det er vigtigt for os at have andre at dele sorger og glæder med – og gøre det !

Benthe har afsluttet sin videreuddannelse som lungesygeplejerske og har fået et godt udbytte af de 3 ugers kursus. Arbejdsbetingelserne i ambulatoriet er vanskelige og presset er stort. Det at levere en god og menneskelig oplevelse til børn og forældre er svært pga. tidspres og de snærende rammer, som ambulatoriet arbejder under. Astmaskolen holdes f.eks. i lånte lokaler, og der bruges meget tid hver gang på at arrangere og flytte møbler og undervisningsudstyr frem og tilbage. Det er blot en af de ting, som er frustrerende.

Kim har nu været i TDC i 2 ½ år. Det er en arbejdsplads i forandring, og den trives jeg med. Det som skal bære forretningen fremover er noget af det, som jeg beskæftiger sig med, nemlig salg af Bredbånd, Internet, og IT løsninger. Mit fokus er kunder i finansbranchen og det er lykkedes, at lave en række spændende projekter med dem. Fritiden bruges blandt andet til at fuske lidt med http://www.vores.dk og med at tage et par skarpe og en masse knap så skarpe fotoskud ind imellem.

I en kendt julesang synger vi om nissen på loftet: “…og rundt omkring står alle de små rotter..” Her er rotterne ganske vist under gulvet og har foreløbig betydet, at vi i løbet af de sidste 3 måneder har fået repareret kloaker og fortsat har hul i gulvet mellem stue og køkken. Vi håber snart at problemet er løst, ellers må nissefar med sin store ske i aktion !

Vi holder Julen herhjemme sammen med farmor og farfar, det glæder vi os til. I juledagene tager vi til Varde. Nytårsaften fejrer vi med naboerne, og vil sende Jer alle en varm tanke i det første minut af det nye år. Til slut vil vi ønske Jer alle en rigtig god og varm Jul.

Kærlige julehilsner
Josefine & Viktor
Benthe & Kim

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s