Julebrev 2009

Også i år er det blevet lidt sent med julebrevet. Til gengæld er julestemningen jo kommet med ét slag, i form af masser af sne.

Traditionen tro sender vi jer en varm julehilsen sammen med et tilbageblik på året i vores lille familie.

se foto her

I år blev Benthe så 50 år, – og vi lever stadig højt på den dejlige fest, som blev en uforglemmelig og festlig oplevelse. Tak til alle der bidrog til at gøre det til skøn fest !

Benthe er netop startet på sit nye arbejde hos en praktiserende læge meget tæt på, hvor vi bor. Det er hun rigtig glad for. Det betyder foruden kortere dage og mindre transport, at hun er blevet del af et arbejdsfællesskab med plads til faglighed og social samvær. Jobskiftet betyder også, at der igen bliver tid til TUBA, som det seneste år har været trængt lidt i baggrunden. Nu skal TUBA i gang, helst hver uge til gavn for syge børn og som inspiration for Benthe.

Viktor fortsætter med at vokse og er nu lige rundet de 190 cm. Han trives på alle måder og nyder, at han får fuldt udbytte af sin indsats.

I disse dage går han og venter på at få besked, om han er udtaget til brutto-truppen til U16 landsholdet i basketball. Uanset udfaldet af dette har han mange gode oplevelser og venner gennem sin sport. Han er målrettet og seriøs med spillet, og han træner ivrigt og udvikler sig konstant. Sidste år blev han udtaget til U15 landsholdet, men måtte melde afbud til landskamp pga. kyssesyge, – ØV!

Også i skolen går det godt. En af årets store oplevelser var at være på udveksling i Sydtyskland. Det var spændende for Viktor at opleve en anden kultur. Turen var med til at give hele 9. årgang et rigtig godt sammenhold på tværs af klasserne. Han er i gang med sidste år i folkeskolen, han arbejder godt med pensum, og det er rigtig positivt. Hans planer er gymnasiet, forhåbentlig i en 4 årig udgave, der levner plads til basket-træning på intensivt niveau. Viktor er en moden dreng, som har et stort netværk både i skolen og til basket. Han er vellidt, ikke mindst pga. sit gode humør og positive tilgang.

Josefine er også godt på vej. Hun er en dejlig pige, som har lyst til at tage ansvar. Det ligger hende på sinde at være en god kammerat og at være med til at skabe nogle gode rammer, hvor hun end er.

Hendes interesser er veninder, indretning og sin egen stil. Og når hun kan låne lille “fætter” Jonathan, – så elsker hun at lege, passe og skifte ham kærligt. Josefine er i høj grad til kreative udfoldelser, hjemlig hygge med lys og et tæppe i sofaen, men opsøger også gerne udfordringer og muligheder for sjov og spas. Om sommeren spiller hun fodbold og har fundet ud af, at det er sjovest at vinde!

I år blev så året, hvor hun skulle have bøjle på tænderne. Det har været en udfordring for Josefine at mestre de indledende tiltag, hvor hun fik opereret to store 12-års tænder ud pga. pladsmangel i overmunden.

I år har vi i forlængelse af de tidligere års byggeprojekter nydt at kunne bruge vores nye have og vores terrasse til hygge og grill. Men helt projektløse er vi nu ikke. Lige nu er vi ved at sætte vores kontor i stand, og Kim har både sat stormønstret tapet op og lagt gulvtæppe på.
Årets sommerferie var 2 vidunderlige uger i det græske øhav. Første uge på en lille ø, Sifnos. Her mødtes vi i Vathi med Henrik, Pernille og deres to børn Frederikke og Victor. Vi havde booket overnatnings-steder via internet, men Marinos havde vist ikke helt styr på sit bogholderi. Det viste sig, at vores rum var dobbeltbooket, men efter lidt parlamenteren fik vi rigget et par midlertidige rum til, og efter et par dage kunne vi endelig pakke ud og undgå at flytte fra rum til rum. Uanset dette havde vi en rigtig dejlig uge sammen, – vores unger nød samværet præcis, som vi voksne gjorde.

Vathi er et meget lille og idyllisk fiskerleje, hvor man hurtigt kommer ned i ferietempo. Efter den første uge tog familien Vestergaard hjem, og vi tog videre til Milos, dog med et uforudset stop på Serifos, fordi vi kom til at tage en forkert færge, ups!

På Milos havde vi booket et sted, som, viste sig at være endnu bedre, end vi havde håbet på. – Venlige mennesker og en skøn beliggenhed med havudsigt. Vi lejede en bil et par dage og fik på den måde set hele øen. Der er mange fantastiske klippeformationer, hvor sandsten bearbejdes af havets kræfter.

I efterårsferien tog vi til Amsterdam med Josefine. Vi ankom i et regulært skybrud, som dog hurtigt fortrak, så vi kunne finde vores lejlighed nogenlunde tørskoede. Kanalbyen er særlig dejlig at bevæge sig rundt i på cykel. Vi fik set virkelig meget, og vi var naturligvis også på den obligatoriske kanalrundfart. Vi så Anne Franks hus, som gjorde et stort indtryk, – ikke mindst på Josefine, som netop havde læst bogen. Foruden en masse café-besøg var vi også inde at se Van Goghs billeder. Viktor var ikke med, da han i stedet tog på basket-camp i Nyborg, hvor han gennem en hel uge fik intensiv træning af nogle af landets bedste ungdomstrænere. Det var lige før han var klar til at tage på efterskole.

I starten af året brugte Kim rigtig mange kræfter på at integrere sin afdeling i NetDesign. Denne opgave er nu løst, og der er endnu engang sket forandring i min arbejdssituation. Mine opgaver ændrede sig i september fra en lederrolle til nu at være orienteret på salg til større kunder. Forandringer er et livsvilkår og er nødvendige. De kan ofte føre til nye muligheder, men det kræver kræfter på det mentale plan at skabe det overskud, som er en forudsætning for at kunne se mulighederne. Jeg synes nu, at jeg er kommet styrket gennem forløbet ikke mindst i kraft af en god coach, som hjalp med at sætte perspektiv på.

Jeg nyder det ugentlige frirum med badminton, sammen med nogle af vores naboer. Her kan der råbes igennem, når fjerbolden lander på den rigtige side af stregen og 3. halvleg er jo ikke mindst vigtig !

Vi går så småt og kommer i julestemning, med gran, julekalender, ild i brændeovnen, stearinlys og hygge.

I år får vi besøg af Connie og Poul, og i juledagene skal vi være sammen med hele vores familie – det glæder vi os til !

Kærlige og varme hilsner fra os alle fire.

Vi ønsker jer en dejlig jul og et nytår med smil og gode oplevelser.

Viktor, Josefine, Benthe & Kim

Reklamer

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s