Det aller-bedste brød bages i en gryde !

Til jul fik jeg Meyer’s store bagebog og til min fødselsdag en KitchenAid røremaskine. Så jeg har bagt en del…

Den bedste opskrifter har jeg dog fundet på kvalimad.dk som skrives af en passioneret og dygtig fritidskok. Han har har tilmed lavet video opskrifter.

Det bedste brød vi kan lave her i huset er et “gryde-brød”. Brødet bliver meget lækkert fugtigt inden i og har en lækker sprød krumme. Meget velsmagende !

Opskrift som passer til en  3-4 liters gryde:

Gær på størrelse med en ært (ca. 10 gram) røres ud i 4 deciliter vand og 1 deciliter yoghurt (kan erstattes af vand).

600 – 625 gram økologisk hvedemel røres ud i vandet sammen med 20 gram salt. Dejen skal være meget klæg, men behøver ikke meget æltning så røremaskinen er arbejdsløs ! Stilles til hævning i 12 timer med tætsluttende film over.

Efter de 12 timers hævning ved stuetemperatur vendes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og dejen æltes forsigtigt med lidt ekstra mel. Stilles til hævninng i endnu to timer. Tips: Gør skålen ren. Smør den med lidt olie og drys den med mel, så dejen slipper lettere når den skal hældes i den varme gryde.

Efter to timers hævning hældes dejen forsigtigt i en varm gryde n, der med låg stilles i den den varme ovn ved 250 grader. Efter 30 minutter tages låget af og temperaturen sænkes til 220 grader og brødet bages færdig i 15 minutter.

Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist dækket med et viskestykke. Brødet smager himmelsk når det afkølet (og helt færdigbagt)

Jeg udskifter tit  ca. 100 – 200 gram mel med udblødte kerner.

Se video opskriften

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s