Maya’s bedste amerikanske chokoladekage

Kagen kan bages i bradepande.

Ved servering skal den helst soppe i frugtsauce.

Du skal bruge: 9 spsk. kakaopulver – 1 1/2 dl kogende vand – 180 g blødt smør – 350 g sukker – 3 æg størrelse 1 eller 2 – 250 g mel – 1 tsk bagepulver – 1/2 tsk natron – 1 1/2 dl mælk.

Endvidere: smurt og meldrysset springform, 24 cm, bunden beklædt med tilklippet bagepapir.

Glasur: 75 g smør – 75 g mørk, helst (let)bitter chokolade – 150 g flormelis (Jeg pleger bare at drysse flormelis på toppen)

Gul mangosauce: skrællet frugtkød af 1 moden mango – saft af 1 lime – saft af 1 appelsin,Grapefrugt eller sweetie. (Plejer vi ikke at bruge)

Rød appelsinsauce: 3 dl friskpresset af blodappelsiner eller røde grapefrugter – 2 spsk citronsaft – 250 g sukker – 75 g frosne jordbær – 25 g frosne tranebær. (Plejer heller ikke)

Til den gule sauce blendes ingredienserne. Til den røde sauce koges saft og sukker til let sirup, 15-20 minutter. Derefter tilsættes bær, alt koges et par minutter, afkøles og blendes. Til dej røres kakaopulver glat med kogende vand og afkøles. Pisk smør og sukker cremet, og pisk et æg ad gangen i samtidig med den kolde kakao. Tilsæt mel, sigtet sammen med bagepulver og natron, samt mælk. Fyld dej i formen og bag kagen i ovnen ved 175 grader (varmluft 150 grader) i 50-60 minutter. Afkøl den i formen på en rist. Til glasur smeltes smør og chokolade, dernæst piskes 2 spsk kogende vand i cremen og lidt efter lidt flormelis. smør glasur på kagen, og pynt evt. med marcipan. Server de kolde frugtsaucer til kagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s