Borneo

Vores tur til Borneo

I 2002 tog vi på en fantastisk tur til Borneo. VI fløj til Singapore og tog derfra via Joha Baruh til Kota Kinabalu. På det følgende sider kan du se billeder mv. fra turen.

Viktor fandt en død skildpaddeBorneo
Myteomspunden og magisk med spændende regnskove, et fascinerende dyreliv og fantastiske strande. På Borneo, som er verdens trediestørste ø følte vi, at sådan skal livet leves. Vi fik slappet af med traditionel sol- og badeferie, men der er også masser af spændende udflugtsmål. Vi besøgte f.eks. orangutangcentret Sepilok, badeøen Manukan, Junglen ved Sukau og det højt beliggende Poring Hotsprings. Specielt vores oplevelser under vandet på en af de mange koraløer – Manukan husker vi på med fryd.

Kota Kinabalu
KK, som byen Kota Kinabalu også kaldes har et broget folkeliv med forskellige markeder med alt fra håndsnittede træfigurer til fødevaremarkeder, hvor man kan vælge og vrage imellem lokale specialiteter. 
Selvom byen generelt virker meget asiatisk, kommer man heller ikke uden om de europæiske tendenser. Det engelske sprog er meget udbredt her, idet Borneo var en britisk koloni helt indtil 1963

Land below the wind
Sabah bliver også kaldt ”land below the wind,” fordi det ligger lige under tyfonbæltet, der næsten hvert år rammer nabolandet Filippinerne.
Temperaturerne i Sabah er mellem 25-30 grader i lavlandet. Luftfugtigheden er høj, ca. 80%, men ved kysten lufter det ofte lidt mere. På Borneo er der tropisk klima, hvilket indebærer regnbyer hele året. Der er ingen tydeligt markerede sæsoner, men november til marts/april er regntiden, hvor den nordlige monsun blæser. Maj til september regnes for tørperiode, og her blæser den sydlige monsun. I regntiden kommer der ofte tropiske regnbyer om eftermiddagen. Men det er skønt, for så bliver luften ”renset ” lidt. Det er sjældent, at det regner en hel dag, og det er også yderst sjældent, at det regner flere dage i træk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s